Vranckx N.V.

What we do

De geschiedenis van deze onderneming begon in 1870

De geschiedenis van deze onderneming begon in 1870 met de oprichting van een steenbakkerij in open lucht. Van in begin werd deze activiteit gecombineerd met grondwerken, toen nog uitgevoerd met schop en kruiwagen en zelfs met de handen! Het werk bestond voornamelijk uit het uitgraven van kelders en het lossen van wagens.

De heer Edward Vranckx

De heer Edward Vranckx, één van de twee huidige zaakvoeders, vertegenwoordigt momenteel de vijfde generatie die de onderneming succesvol voortzet. Hij herinnert zich nog het jaar waarin hij van start ging: 1946. Toen beschikte men reeds over een FARGO kipwagen naast het toen bij uitstek gebruikte transportmiddel: paard en kar. Aan de uitbating van de steenbakkerij in open lucht kwam een einde en in 1958 was men verplicht zich toe te leggen op grondwerken. Dank zij de wereldtentoonstelling in datzelfde jaar groeide de onderneming zeer snel uit tot een ware specialist in dit vak.

Begin de jaren ’70

Begin de jaren ’70 (1972) werd de ondernemingsactiviteit uitgebreid door de zoon. Marc Vranckx, met een uitzonderlijke vervoerdienst. Deze dienst begon met een dieplader MOL van Hooglede van 60 ton. In 1978 werd de BVBA VRANCKX opgericht, die verder uitgroeide en in 1989 een N.V. werd. 1989 was ook het jaar waarin de grondwerken en het uitzonderlijk vervoer werden aangevuld met de verhuur van telescoopkranen.